20 let Pekiti Tirsia Europe

Začátkem listopadu se v německém Reutlingenu 4 dny slavilo a my nemohli chybět.  Uběhlo již 20let od založení Pekiti Tirsia Europe a tak bylo na co vzpomínat. Sjeli se zde lidé z celé Evropy, ale i ze zámoří, a protože všichni byli takříkajíc na stejné vlně, tak i atmosféra byla od začátku vynikající, přátelská a neskutečně nabitá energií. Přibližně 150 lidí (více nebyla hala schopna pojmout) udělá své. Samozřejmě u této příležitosti nemohl chybět ani ten, jehož zásluhou se dnes tento systém vyučuje doslova po celém světě – GrandTuhon Leo T.Gaje.

První den byl vyhrazen pro oslavu, kde Tuhon Uli Weidle nejprve uvedl GrandTuhona Leo T.Gaje a jeho syna Leo Aguilar Gaje III., pro kterého to byla první oficiální cesta v rámci PTK mimo Filipíny. Po krátkém úvodu vzpomínal Tuhon Uli Weidle na své začátky ve kterých mu vydatně pomáhal jeho bratr Achim, na své první učitele PTK v Americe, na první setkání s GrandTuhonem a jeho následné roky při výuce na Filipínách až po dnešní dny.  Poté si vzal slovo mladý Leo Aguilar, který vzpomínal na dobu, kdy ho Uli učil a na jejich společné zážitky. Jako poslední si vzal slovo Grand Tuhon Leo T.Gaje, taktéž zavzpomínal a zároveň všem popřál minimálně dalších 20 úspěšných let a šlo se na věc –  tedy cvičit. I když hala to byla obrovská, přeci jen 150 lidí s tyčema byl i pro takový prostor oříšek. Ale po chvíli pořadového cvičení, kdy se všichni srovnali a vytvořili několik řad, už nic nebránilo tomu, abychom se začali řádně potit. Začínalo se footworkem a jeho aplikacemi a později se přešlo na cvičení s noži a techniky jabingu.  Po rychlém ubytování následovala společná večeře v asi největší čínské restauraci, co jsme kdy viděli. Během této slavnostní chvíle došlo i na udělování vyšších stupňů a tak všem, kteří dosáhli nějakého ocenění ještě jednou gratulujeme.
    004 2
Druhý den byl rozdělen na instruktory a ostatní, kde každý měl připraven svůj program a začalo se opět velmi zostra. Na pořadu byly dva nože v pozici klasického držení (saksak) a techniky jedné tyče, vše na téma „one touch, one kill“. Vzhledem k tomu, že během dne vysvitlo sluníčko, přesunuli jsme se na pár hodin i ven, což byla velmi příjemná změna (ne však pro ty, kteří spoléhali na cvičení pouze v tělocvičněJ). Večer pak byla slavnostní část pro veřejnost ukončena a následující dva dny byly vyhrazeny pro trénink instruktorů.

Vzhledem k nižšímu počtu jsme se mohli přesunout do nám již notoricky známého Uliho Kampfkunstzentra. Nic proti mase lidí, ale ve třiceti lidech to bylo přeci jen o něco příjemnější.  GrandTuhon rozvíjel techniky probrané v předchozích dnech, přidali jsme i Dumog (boj na zemi), ale především jsme se zaměřovali na techniky nože a ginuntingu. Zároveň upozorňoval na drobné detaily, které pak dodávají celému systému daleko větší a hlubší smysl. Bylo úžasné vidět, jak v 77 letech je tento muž neustále velice vitální, srší humorem a dobrou náladou, dokáže se hýbat a jeho údery jsou neustále  silné, rychlé a velmi přesné (odzkoušeno na vlastním těle ;-) )

Tyto čtyři dny byly opravdovým Kali-zážitkem, který zůstane v našich srdcích a myslích a na který se bude ještě dlouho vzpomínat . Zároveň je i povzbuzením, motivací a jakousi injekcí do další práce.

Díky všem, kteří nám umožnili, že jsme mohli být při tom.

12237946 1080183961994494 975775989889104243 o

 

Zobrazeno 27156 krát

KALENDÁŘ AKCÍ

po út st čt so ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28