Trénink a přátelství

Minulý týden, při soukromé výuce s Uli Weidlem se nám poštěstilo, že na návštěvě Německa byl i Tuhon Jay Bataclan s manželkou Lalaine. Bylo to velice překvapující a milé shledání po delší době. A tak společná večeře nám přišla více než vhod a s Jayem, Lalaine a Uliho rodinou jsme strávili jeden úžasný a nesmírně pohodový večer na který se bude ještě dlouho vzpomínat.

Co se týče výuky, tak ta byla zaměřena na Armadong Kali a vyjasňování postupů a propojení s Pekiti Tirsia Kali. Tentokrát zaměřeno na techniku Dakup y punyo, vysvětlení jejího významu a reálného využití k boji, správné a efektivní časování. Druhý den se pak šlo ještě více do hloubky a jako třešnička na dortu bylo i to, že Tuhon Jay si na nás udělal čas zcela mimo svůj program a věnoval nám tak jednu soukromou lekci navíc, ve které jsme se zaměřili na význam a strategii footworku, techniku vzdálenosti a práci se soupeřem. Zároveň mne ocenil za práci, kterou v rámci Pekiti Tirsia Kali Česká republika dělám. Věnoval mi pamětní minci které si velice cením, jelikož ji vlastní pouze hrstka lidí na celém světě a dárky za které mu tímto ještě jednou děkuji. Bylo to nečekané, milé, překvapující.

Samozřejmě bych asi nikdy nedosáhl takového uznání a pocty nebýt člověka, který mne na této cestě už 20 let provází a kterým není nikdo jiný než Uli Weidle (v říjnu se s ním můžete setkat a zacvičit si pod jeho vedením na třídenním semináři) a pochopitelně nemůžu opomenout ani své studenty, kteří oplývají neskonalou trpělivostí a na té cestě mne provází.

Doufám, že se s Jayem a Lalaine brzy zas uvidíme, takže pryč s nostalgií a hurá do tréninku :-)

                                                                                                                                                                Aleš


 

Zobrazeno 12192 krát
Další v této kategorii: « Valná hromada 2019

KALENDÁŘ AKCÍ

po út st čt so ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28