Léto 2012

Léto už je definitivně za námi a tak je čas na malou vzpomínku, na dobu, kdy se člověk potil a ani se nemusel moc hýbat. V rámci PTK CZ se začátkem prázdnin konal velký letní seminář, kde se jako vždy sjelo mnoho příznivců tohoto jedinečného stylu. Tentokrát se oproti minulým ročníkům vše odehrávalo v Praze Braníku u břehu Vltavy. V tomto velmi pěkném prostředí se vydařilo i počasí a tak jsme mohli převážnou část cvičebních hodin trávit na relativně čerstvém vzduchu.

Náplní letošního roku bylo zaměření na nůž, jeho použití a obranu a vzhledem k venkovním možnostem, byl častým programem i Sibat (dlouhá tyč), který prověřil schopnosti mnohých zúčastněných a to jak fyzické, tak i psychické.

Po skončení semináře si léto běželo svým poklidným tempem a tak jsme se na tréninkách scházeli podle toho, kdo zrovna byl v Praze a neměl dovolenou a nebo tací, kteří přes rok na tréninky moc času nemají. Vzhledem k pěknému počasí a nedalekému stánku s občerstvením se "trénink" mnohdy značně protáhl. Ale někdy je potřeba si věci v klidu ujasnit, vysvětlit a popovídat, na což v běžném školním roce moc času není. A tak není divu, že mnohým se domů nechtělo ani po zavírací době. 

phoca thumb l IMG 6705Během prázdnin jsme díky pozvání našeho kamaráda a výborného instruktora Bernda Altenhöfera navštívili německý Würzburg, kde Bernd organizoval seminář s Tuhonem Uli Weidlem. Bernd a jeho přítelkyně Anna se nám hned ze začátku věnovali tak, že jsme až pojali podezření, že po nás něco budou chtítSmile. Také se nám okamžitě chlubil svojí vlastní tělocvičnou a perfektně vybavenou posilovnou, na což je právem hrdý a my jen tiše záviděli. Ale protože je to kamarád, tak mu ji přejem Wink.

Celý seminář byl zaměřen na použití nože, obranu a to i proti více útočníkům a správné vyhodnocování situací. Večer pak následovala prohlídka města a společná večeře v thaiské restauraci, kde poměr cena/výkon byl opravdu maximální, takže nikdo hlady netrpělSmile. Celý seminář byl velmi technický a Uli dopodrobna rozebíral mnoho detailů skrytých v již naučených technikách. Vše probíhalo v klidné atmosféře a tak se nám ani nechtělo odjíždět. Bohužel jsme museli a to i přes to, že Bernd s Annou nám nabízeli prohlídku města i za bílého dne. Škoda, snad příště Wink.

phoca thumb l IMG 6629 Každopádně nás do konce roku ještě pár seminářů v Německu čeká a vy se můžete těšit i na semináře na domácí půdě. Nejprve to bude seminář zaměřený na Dumog s nožem (dumog - zápas, boj na velmi blízkou vzdálenost v postoji i na zemi), později pak členský seminář a před koncem roku ještě seminář zaměřený na obranu proti noži. Termíny, bližší info a časy těchto seminářů najdete v příslušné sekci a nezapomeňte na včasnou registraci.
Zobrazeno 35176 krát

KALENDÁŘ AKCÍ

po út st čt so ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
24
25
26
27
28
29
30
31